Tandarts Arnhem | Behandelingen - Tandarts Arnhem

Ga naar de inhoud
Behandelingen
moderne en comfortabele mondzorg
Onze filosofie
Voorkomen is beter dan genezen; preventie van problemen in de mond begint bij juiste voorlichting tijdens de periodieke controle of de mondhygiënebehandeling. Samen met u streven we naar een mooi, gezond en functioneel gebit.
Wij helpen u bewuster te worden van de situatie in uw mond, onder andere door gebruik te maken van gedetailleerde digitale foto’s van uw tanden en kiezen tijdens de uitleg.
Als u ondanks uw inzet toch met problemen in de mond te maken krijgt, staan we natuurljk voor u klaar. Wij zullen dan in overleg met u de voor u meest ideale oplossing bepalen. De haalbaarheid van diverse opties wordt met u besproken waarna indien nodig de meest relevante op schrift worden gesteld in een behandelvoorstel en kostenbegroting.
Ongeacht de keuze van behandeling kunt u er van uit gaan dat wij u behandelen zoals wij zelf ook behandeld willen worden.
Preventieve mondzorg

De mond is één van de eerste dingen waar iemand waar u mee spreekt, op let. Een schone, frisse mond geeft daarom een gevoel van zelfvertrouwen. Daarnaast is een gezonde en schone mond belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken, bloedend tandvlees kan uiteindelijk samen met tandbederf leiden tot het verlies van een tand of kies. Onze behandelfilosofie legt nadruk op goede een mondhygiëne en hoe u deze kunt bereiken.
Vullingen,
Kronen en Bruggen

      Wij maken gebruik van hoogwaardig tandkleurig composiet als vulmateriaal. Voorts vervaardigen wij zelf kronen met de Cerec digitale scanner en porseleinfreesmachine. Niet meer happen, maar een digitale 3D-opname van de mond die naar wens zelfs dezelfde dag nog wordt vertaald naar een prachtige porseleinen kroon.
Chirurgie


Het trekken van een tand of kies kan noodzakeljk zijn voor een beugelbehandeling, of wanneer de behandeling van een aangetaste tand of kies niet meer tot behoud zal leiden. U krijgt voor en na deze behandeling duideljike instructies, volg deze altijd op.

KLIK HIER voor de instructies.

Parodontitis

Parodontitis is een aandoening waarbij het onder het tandvlees aanwezige kaakbot afbreekt. Voorafgaand aan parodontitis bestaat er vaak een (langdurige) tandvleesontsteking. Deze relatief onschuldige ontsteking kan door goede mondhygiëne thuis vaak snel herstellen, de parodontitis herstelt helaas niet zo makkelijk. Voorafgaand aan de behandeling worden de ruimtes tussen tand en tandvlees gemeten (pockets) o.a. de diepte is een maat voor de ernst van de ontsteking.
Wortelkanaal-
behandeling

De wortelkanaalbehandeling (ook wel zenuwbehandeling of endodontische behandeling) wordt uitgevoerd wanneer een zenuw ontstoken is geraakt door de aanwezigheid van tandbederf, irritatie, overbelasting of breuk van de tand of kies. Soms kan bij het vervaardigen van een vulling worden blootgelegd tijdens het verwijderen van tandbederf, en soms is de zenuw al dood en is er een botontsteking ontstaan. Lees verder >
            

Kunstgebitten

In de fase na het eigen gebit is minstens mondzorg minstens zo belangrijk als die daarvoor. Wij vervaardigen zo natuurlijk mogelijk ogende gebitsprotheses. Er volgt een andere manier van comfort ervaren tijdens het kauwen, praten en lachen, die voor u zo prettig mogelijk wordt gemaakt. Hoe u een gebitsprothese ervaart, is van diverse factoren afhankelijk. Hierover kunnen wij u adviseren en waar nodig ondersteunen.
Consultatie
en Diagnostiek

De halfjaarlijkse controle is de basis voor vroege diagnose van  gaatjes, tanderosie of eventuele ontstekingen. Hiervoor worden naast de  inspectie met de spiegel op individueel bepaalde periodes röntgen- en  soms kleurenfoto’s gemaakt. Verder wordt de gezondheid van uw tandvlees beoordeeld door de ruimtes tussen tand en  tandvlees (pockets) op te meten en deze te registreren.
Implantaten

Als een gebitselement verloren is gegaan, kan deze tand of kies in sommige gevallen vervangen worden door een implantaat. Het implantaat is de vervanging van de wortel. Op het implantaat wordt ene kroon of een brug bevestigd, of een kliksysteem voor een prothese.
CONTACT
HANDIGE LINKS
www.mondzorgkosten.nl
www.vergelijkmondzorg.nl
www.allesoverhetgebit.nl

PRAKTIJKUREN
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag


Birdie Media, 2022
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
   gesloten

PARTNERS
Zijpendaalseweg 61a
6814CD Arnhem

026-4434993
info@tandartsraktoe.nl

Terug naar de inhoud