Tandarts Arnhem | Instructies na het trekken van tand of kies - Tandarts Arnhem

Ga naar de inhoud
Instructies voor na het trekken van een tand of kies

Het verwijderen van een gebitselement kan noodzakelijk zijn voor een orthodontische behandeling, maar bijvoorbeeld ook wanneer behandeling van een aangetast element niet meer tot behoud zal leiden. Als er vast staat dat een tand of kies getrokken moet worden, is het belangrijk om:
 
 
- vooraf aan te geven dat u anti-stollings- of bloedverdunnende medicatie gebruikt,    
 
- lekkende hartklep of inwendige prothese (bv. hartklep, heup, knie, enkel) heeft.

 
 
Soms wordt de wond gehecht, deze hechting lost vanzelf op – tenzij u bloedverdunners gebruikt, dan wordt u gevraagd terug te komen om de niet-oplossende hechting te laten verwijderen.

 
Het bloedstolsel dat zich in het ontstane gat vormt, moet op zijn plaats blijven, zodat de wond mooi dichtgroeit. Hiervoor is het verstandig om:
 
 
-              warm eten of drinken af te laten koelen voor het te nuttigen, de hoge temperatuur kan het bloedstolsel oplossen en bovendien een nabloeding veroorzaken,      
 
-              niet te roken,     
 
-              geen alcohol te gebruiken,          
 
-              melkprodukten te vermijden,   
 
-              geen zware dingen te tillen of grote inspanningen te leveren,
-              de eerste dag NIET te spoelen,                 
 
-              wèl gewoon te poetsen, maar in de buurt van de wond voorzichtig en zonder tandpasta.

 
 
Verstandig is het om nog voor het uitwerken van de verdoving een pijnstiller in te nemen. Eerste keus is paracetamol, te gebruiken volgens voorschrift.

 
 
U krijgt soms na het trekken van een gebitselement een gaasje in de mond, en een gaasje mee naar huis. Het gaasje in de mond mag er al na 10-15 minuten uit. Dan kan het zo zijn dat u wat bloed in het speeksel zet. Bloedt de wond hevig of is er na 2 uur nog steeds sprake van bloedverlies, neem dan het tweede gaasje, vouw het dubbel en druk het stevig op de wond. Bijt er 15 minuten lang op en kijk dan of er nog steeds bloeding optreedt. Zo ja, neem contact op met ons of met de dienstdoende tandarts. Gebruikt u bloedverdunners, vermeld dit dan nogmaals aan de telefoon.

 
Let op uw temperatuur – een beetje koorts mag, maar stijgt uw temperatuur boven de 39 graden, neem dan contact met ons, of de dienstdoende tandarts op.
 
 De wond kan soms ontstoken raken. De pijn verergert dan en soms komt er een onaangename smaak uit de wond. Het kan dan nodig zijn de wond te laten reinigen. Neem hiervoor contact met ons, of de dienstdoende tandarts (0900-1515) op.
CONTACT
HANDIGE LINKS
www.mondzorgkosten.nl
www.vergelijkmondzorg.nl
www.allesoverhetgebit.nl

PRAKTIJKUREN
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag


Birdie Media, 2022
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
07.45 - 17.00
   gesloten

PARTNERS
Zijpendaalseweg 61a
6814CD Arnhem

026-4434993
info@tandartsraktoe.nl

Terug naar de inhoud